Categories Hlavní jídla

Krevety v koriandrové marinádě

Posted on
Krevety v koriandrové marinádě

IMG_4370
Krevety kupuju čerstvý, nejčastějc Makru, pražský Sapě anebo pak ty předvařený v Tescu, u pultovýho prodeje. Když se rozhodnete si tyhle mořský potvory připravit, určitě investujte do koupě těch větších, alespoň 41/50 nebo eště líp, 31/40….ty čísla znamenaj počet krevet v kile. Čim menší číslo, tim větší kreveta ☺ Ve větších obchodech narazíte na krevety v mrazících boxech…předvařený, vyloupaný. Ty jsem se naučila nekupovat, protože jsou napuštěný vodou a chutnaj jak umělá hmota… Vážně. Kdo jednou ochutnal krevetu čerstvou, ví přesně, o čem mluvim ☺

Počet osob: 4
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
½ kila tygřích krevet / asi 15-20ks/
Marináda:
3 lžíce olivovýho oleje
Špalíček zázvoru /asi 2cm/ nasekanej na kostičky
3 stroužky česneku, nasekaný na hrubo
Mořská sůl, čerstvě mletej pepř
2 lžíce citrónový šťávy
Hrst nasekanýho koriandru / jako obměnu dávám hladkolistou petržel /

 

Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do který naložíme omytý krevety, alespoň na 2 hoďky, nejlíp však přes noc. Pak už je to legrace, na grilu pečeme 2-3 minutky z každý strany, nebo v předehřátý troubě na 220°C asi 8 minut. Tepelnou úpravou krevety krásně zrůžověj a po pár minutách můžeme servírovat. Nejlíp s koktejlovou omáčkou, domácí majonézou nebo jen tak, třeba s rukolovým salátem.

Ptáte se, jak krevety čistit nebo loupat?

Brzy vám, do sekce „Jak na to?“, hodim video a přesnej popis 😉
IMG_4576