Třešňo-hrušková bublanina ♥

IMG_9265

Všude mraky českejch jahod, třešní a vlastně veškerýho ovoce. Většinu sníte jen tak a z toho, co vám zbyde, můžete udělat parádní bublaninu! Třeba tu mojí – z hrušek, třešní a limetový kůry 🙂

 
Ingredience:
6 vajec
300g třtinovýho cukru
150ml oleje
150ml mléka
430g polohrubé mouky
Vanilkový cukr /udělejte si domácí, chuť a vůně se nedá srovnat! 🙂 /
2 lžičky vanilkovýho extraktu /jak na něj, se dozvíte tady /
1 prášek do pečiva
Špetka skořice /na špičku lžičky/
Kůra z limety /nebo citrónu/
Hrušky, třešně

Troubu si rozpálíme na 180°C.
Vejce s cukrem, nastrouhanou kůrou z limety a vanilkovým cukrem, vyšleháme do hustý pěny. Je dobrý to neodfláknout, čim dýl šleháte, tim nadejchanější bublanina bude!
Pak postupně přimícháváme olej, mléko, skořici, vanilkovej extrakt a mouku s kypřícím práškem.
Hotovo 🙂 Těsto vlijeme na máslem vymazanej plech, vysypanej moukou nebo třeba kokosem, poklademe hustě ovocem a pečeme do růžova. Celkem sranda příprava na to, jaká dobrota z toho vzejde 🙂

IMG_9260