Categories Snídaně

Avokádová pomazánka s volským okem

Posted on
Avokádová pomazánka s volským okem

Avokádo používám často do salátů, jim jen tak se solí, pepřem a oliváčem a skvělý je i do sladkýho, můžete ho přidat třeba do brownies!
Anebo si udělejte fantastickou snídani /sváču, v podobě avokádový pomazánky s volským okem 🙂

Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
2 zralý avokáda
2 stroužky česneku
štáva z půlky limety
1 menší rajče
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
pár kapek olivovýho oleje
hrstka koriandru
4 kousky jakýhokoliv pečiva, nejlíp celozrnnýho
4 vejce

Avokádo rozřízneme podél, nožem vyndáme pecku, dužinu vydlabeme, zakapeme limetovou šťávou, aby nám avokádo neztratilo barvu a rozmačkáme ho vidličkou. Prolisujeme stroužek česneku, přidáme sůl, pepř a všechno dobře promícháme. Pak přidáme rajče – zbavený vnitřku, nakrájený na malý kostičky, nasekanej koriandr, pár kapek oliváče a je hotovo.

IMG_9844 IMG_9850 IMG_9857

Tousty dáme rozpéct do trouby a na pánev hodíme vejce, který usmažíme jako volský oka.

Rozpečený toasty pomažeme poctivou vrstvou pomazánky, položíme na ně hotová vejce a už jenom s plnou pusou opakujem, jak strašně dobrý to je 😀