Taky si pamatujete, že bábovka od babičky chutnala vždycky tak nějak líp? Myslim, že tušim, v čem tkví ten zázrak ….. MÁSLO! Už asi půl roku se chystám udělat bábovku podle receptu skvělýho kuchaře, baviče a kamaráda Pepy, kterej ji peče z celý kostky másla. Dneska na ni konečně došlo a je víc než jasný, že jinou už dělat nebudu 🙂 Bábovka je vláčná, mokrá a přesně jako od babičky

Ingredience:
250g másla
1 hrnek cukru
troška vanilky nebo vanilkovýho cukru
5 vajec (M)
200ml 40% smetany
2 hrnky polohrubý mouky
1 prášek do pečiva
kakao nebo strouhaná čokoláda.

Máslo utřeme s cukrem do pěny. /neodfláknout, ať máte bábovku pěkně nadejchanou/.


Přidáme vanilku a postupně do másla zašleháme všech 5 vajec. Pak přimícháme mouku s práškem do pečiva a smetanu. Do formy, vysypané moukou nebo kokosem, nalijeme 3/4 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao nebo strouhanou čokoládu a taky vlijeme do formy.

V průběhu pečení vznikne spojením obou těst mramorování. Pečeme v rozehřátý troubě na 160 stupňů 40-45 minut.
Podáváme nejlíp se studeným mlíkem nebo kakaem, mňam!