Ptáte se mě na bezlepkový dobroty! S timhle typem pečení mám nulový zkušenosti, a tak bylo na čase to změnit 🙂 Mrkla jsem co trh nabízí a na doporučení kamarádky Katky, která má doma bezlepkáře, jsem vybrala produkty od firmy Nominal. Na jejich webu jsem si vyhlídla rovnou i recept, trochu ho upravila, a tak vznikla moje první fantasticky vláčná a voňavá bezlepková buchta 🙂

Ingredience:
140 g bezlepkové mouky Nomix
140g datlového sirupu
1 ČL skořice,
1 ČL perníkového koření
špetka sušeného zázvoru
špetka muškátového oříšku
5 g sody
špetka soli
1/2 šálku nastrouhané cukety
(asi 8 cm mladé cukety)
1/2 šálku nastrouhané mrkve
(1 střední mrkev)
1/2 středního jablka
1 banán
40g ořechů
40 g oleje
40 g kokosového mléka

Mouku smícháme se sodou, solí a kořením. Cuketu a mrkev nastrouháme najemno, jablko nahrubo a důkladně ze všech ingrediencí vymačkáme šťávu /kterou můžem vypít 🙂 /. Ořechy nahrubo pokrájíme.

Vše smícháme s moukou, přídáme olej, kokosový mlíko a rozmačkanej banán, kterej nám vlastně nahradí pojivovou funkci vejce a navíc dodá buchtě fantastickou chuť i vůni!


Těsto vylijeme do vymazaný formy, vysypaný třeba kokosovou moukou a pečeme v předehřátý troubě na 160 stupňů asi 15 minut. Pak přidáme stupně na 180 a dopékame dalších cca 40 minut.

Dejte si bacha, aby vám ještě za tepla nezmizela 😀