Domácí lučina

Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou 🙂 A já vám dneska ukážu, jak si za 10 minut uděláte svojí dokonalou lučinu doma, za pár kaček!

Ingredience na půl kila domácí lučiny:
2x 400g kelímek 18% zakysaná smetana Pilos (Lidl 18,90 za kelímek)
200ml smetany ke šlehání (30% a výš)

To je celý :))
Dále budete potřebovat rendlík, čisté plátýnko a cedník.

Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.
Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.


Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.


Druhý den máte hotový lahodný smetanový sýr, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí 🙂