Categories Saláty, Vegetariánské

Jablkový salát se špenátem

Posted on
Jablkový salát se špenátem

Další dávka vitamínů, tentokrát v podobě vynikajícího salátu, kterej doma děláme vždycky, když je chuť na kombinaci ovoce se zeleninou 🙂 Jablkovej salát s listovým špenátem a gorgonzolou si rozhodně nenechte ujít!

Počet osob: 4
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience:
1 červené a 1 zelené jablko
2 hrsti čerstvých špenátových listů
Nať jarní cibulky
Slunečnicový semínka
50g gorgonzoly

Zálivka:
3 lžíce zakysaný smetany
50g gorgonzoly
2 lžíce olivovýho oleje
1 lžíce jablečnýho octa
mořská sůl a čerstvě mletý pepř

jablkovy-zalivka

V 90. letech se začalo blbnout s WS krouhači, a tak babička i máma jeden koupily. Ta gilotinka, na který se dá jakákoliv zelenina nastrouhat na průhledný plátky, je k dostání na trhu i dnes a je k nezaplacení 🙂 No a přesně na ní si nastrouháme obě jablka na plátky, anebo je velmi ostrým nožem můžete nakrájet. Zakysanou smetanu spolu s gorgonzolou mixneme tyčovým mixérem a vmícháme olivový olej, ocet a sůl s pepřem. Špenátové listy omyjeme a spolu s plátky jablek naskládáme na talíř nebo do mísy. Zakapeme je zálivkou, posypeme kousky gorgonzoly, nakrájenou natí jarní cibulky a na sucho opraženou slunečnicí. Ještě kapku extra panenskýho olivovýho oleje a hurá pro vidličky 🙂