Ořechový dort s pařížskou šlehačkou, banány a marcipánem

img_8978
Nejlepší dorty jsou jednoznačně ty šlehačkový!!! A tak doma vždycky debatujeme kde je koupit, až ho jdu nakonec péct sama. Neni na něm dvakrát nic těžkýho, ale já jsem spíš kuchař, než cukrář a na ruce – co se tvoření týče – jsem úplně levá! 😀 Nejvíc na palici je samotnej závěr…potáhnout ho! Já třeba umim báječně táhnout domů z práce nebo z večírku, ale na potahování dortů marcipánem, by mělo existovat nějaký ZAKLÍNADLO!! 😀 Po hodince práce je ten náš – s pařížskou i normální šlehačkou, ořechama, banánem a marcipánem hotovej, a já taky 😀 Fakt, že vypadá jak stolek se zmačkaným ubrusem, zapomínáme hned s prvním soustem. Zkusíte ho taky a líp? 🙂

Ingredience:

Korpus: /forma 24cm/    img_8872
2 kakaové pudinky
2 caffe Latte pudinky         
4 vejce
200g třtinovýho cukru
200ml oleje
1 prášek do pečiva
150g ořechů podle chuti. Dávam směs vlašáků, pekanů a plátků mandlí
Máslo a mouku na vymazání formy

Náplň:
2 lžíce marmelády /kterou tam nikdy neucítíte, ale dodá korpusu ještě větší vláčnost/
200ml Pařížské šlehačky
200-400ml 33% smetany ke šlehání / čim víc, tim líp 🙂 /
3 banány
500g marcipánu

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a ořechy pokrájíme nahrubo.
Vejce krátce prošleháme s cukrem a postupně do směsi přidáme 4 pudinky a prášek do pečiva. Na závěr zašleháme do hmoty olej. Formu na dort důkladně vymažeme, vysypeme moukou a těsto do ní rovnoměrně vlijeme. Vrch pokryjeme sekanýma ořechama a dáme péct asi na 40-45 minut.

img_8875 img_8877
Hotovej korpus necháme schladnout a mezitim si nakrájíme banány na tenký kolečka a ušleháme obě šlehačky do tuha.
Korpus řízneme vejpůl, do spodní strany vetřeme marmeládu, poklademe kolečkama ze dvou banánů, zakryjeme pařížskou šlehačkou, dáme zbylý banán a znovu zakryjeme, tentokrát šlehačkou bílou.

img_8944 img_8949 img_8950

Přiklopíme horní částí korpusu a dáme do lednice tak na půl hoďky ztuhnout. Mezitím si vyválíme z marcipánu placku, já se s tim pak budu mučit a nadávat u toho, ale vy jím úplně normálně přikryjete dort a zarovnáte do krásy 🙂

img_8962 img_8963

Nebojte se toho, hůř než můj vypadat nebude 🙂 Nechte ho pak ještě vychladit a přeju dobrou chuť, za tu „námahu“ to stálo, uvidíte!

img_8992