Categories Polévky

Cantaloupe studená polévka z cukrového melounu

Posted on
Cantaloupe studená polévka z cukrového melounu

IMG_4599

Já to vaření miluju fakt moc. No a tak jsem se pěkně „vnutila“ do cateringový kuchyně Ambiente, kde ve svým volnu pomáhám s přípravama na různý akce, rauty, atd. Hned poprvé jsem chystala chipsy z prosciutta, na studenou Cantaloupe polívku.
„Jak se dělá?!“, ptám se a hurááá, dostává se mi odpovědi 🙂 Mám recept na fantasticky svěží, letní polívku a vy už teď taky!

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
1 cukrový meloun Cantaloupe, cca 1 – 1,5kg
1 červený pomeranč /klidně i obyčejný./
2 lžíce limetové nebo citrónové šťávy
Špetka mořské soli a čerstvě mletého barevného pepře
4 plátky prosciutta

Z melounu vykrájíme dužinu, tu pokrájíme na kostky, který umixujeme do hladka. Já občas nechávám i hrubší konzistenci, aby se dalo do kousku melounu kousnout 🙂

IMG_4596
Rozmixovanej Cantaloupe meloun dochutíme šťávou z pomeranče a limety, osolíme, přidáme nahrubo namletej barevnej pepř. Necháme v lednici vychladit a při servírování navrch položíme plátek prosciutta, kterej jsme předtím šoupli na suchou pánev a opékali ho dokřupava. Chuťovej zázrak je na světě. Dobrou chuť a bacha na přehnanou snahu při focení a zatuhlý mlejnky s kuličkovým pepřem 😀

IMG_4605