Categories Dezerty, Vánoce

Pracny s citrónovou kůrou

Posted on
Pracny s citrónovou kůrou

Pracny jsem nikdy neměla ráda, protože ty, co jsem kdy ochutnala, byly hořký a tvrdý 😀
Než mi dala ochutnat ty svoje kolegyně Kamča a já už je díky ní, po 25 letech zase jim, páč sou skvělý!

Ingredience:
120g mletých vlašských ořechů
150g hladké mouky
100g moučkového cukru
100g másla pokojové teploty
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
kůra z půlky většího citrónu

Suché ingredience smícháme v míse, pak přidáme máslo, vejce a na ploše zpracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici odpočinout alespoň 6 hodin, ideálně přes noc. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, těstem naplníme formičky a uprostřed uděláme malinký důlek. Pečeme zhruba 8 minut, vyndáme a necháme je minutku stát. Ještě teplé vyklepneme, jde to krásně samo. Nakonec je můžeme obalit v domácím vanilkovým cukru, já je mám ale nejradši jen tak