Těstovinový salát

Že mě bolej záda už jsem vám psala… zejtra mě čeká sedmá injekce a konečně to vypadá, že jako dobrý. Sice jsem si, po těch všech svatbách řikala, že si dám od vaření na chvíli pohov, ale takhle jsem to zase úplně nemyslela 😀 Odtržení vod plotny je pro mě horší, než bych čekala… A jelikož jsem poslušná rad doktora = jsem v teple, netahám těžký věci a odpočívám, udělala jsem – v naprostým teple – aspoň báječnej těstovinovej salát! 😀 Rychlá, nenáročná véča a hlavně je to po dlouhý době žrádlo, který mi při focení nevystydlo! 😀

Ingredience:
300g těstovin penne nebo fusilli
4 střední rajčata
1 větší zelená paprika
1 malá konzerva hrášku
1 malá konzerva kukuřice
1 konzerva tuňáka v oleji
1 střední červená cibule
Sušená rajčata v oleji – dle chuti
4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř

Těstoviny uvařte v osolený vodě „al dente“ = na skus, aby nebyly rozvařený. Scedíte a necháte vychladnout. Rajčata, papriku, sušený rajčata a cibuli nakrájíte na kostičky. Z konzervovaný zeleniny slijete veškerej nálev. Zálivka je na vás, já nejradši kombinuju majonézu s dobrou zakysanou smetanou 1:1. Nepodceňte množství, těstoviny zálivku nasajou jako houba. No a teď zbejvá jen všechny suroviny spojit 🙂 Do uvařených těstovin přidejte nakrájenou i konzervovanou zeleninu, dobře osolte, opepřete a promíchejte. Pak tuňáka a zálivku. Znovu zamíchejte, můžete přidat i nasekaný bylinky podle chuti a servírujeme! 🙂