Sobotní snídaně pro hosta ve francouzským stylu! ♥ Přesně to je tzv. Pain Perdu, čili francouzský toust s karamelizovanýma jablkama a hruškou! Tahle sníďa může ale bejt i trošku na slano, pojďte mrknout, jak na to!

Ingredience pro 2 osoby:
4 plátky toustovýho chleba
2 vejce
1 lžíce smetany
1/4 zarovnaný lžičky skořice
1 lžička třtinovýho cukru
1 lžíce másla /nejlíp přepuštěnýho, nepálí se 🙂 /
moučkovej cukr na posypání

1/2 jablka
1/2 hrušky
1 lžíce másla
1 lžíce medu
1,5 lžíce bílýho vína
2 hřebíčky
citronová nebo limetová šťáva

Tousťák šikmo překrojíme. Vejce rozšleháme metlou společně s cukrem, smetanou a skořicí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme jablko a hruškju na kousky, v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme med, bílý víno, hřebíček a směs svaříme. V polovině přidáme ovoce, zakápneme citronovou šťávou a necháme karamelizovat.


Na rozehřátou pánev dáme druhou lžíci másla, plátky tousťáku namočíme do vaječné směsi a zvolna opékáme dozlatova.

Servírujeme spolu s karamelizovaným i čerstvým ovocem. Fajnšmekři mohou přidat plátky opečených foie gras, tahle slano-sladká kombinace vás zaručeně dostane!