Pak choi salát s cukrovým melounem

Obrovská dávka vitaminu A a C, obsah železa i vápníku…to vše se skrýva v čínském zelí, zvaném Pak Choi. Vynikající je dušený, do různých asijských směsí anebo čerstvý do salátů.
Pak Choi – seženete na farmářských trzích nebo ve vietnamských tržnicích. V Praze je to Sapa, v Ostravě třeba Little Hanoi…

Ingredience:
3-4střední svazky salátu Pak Choi
½ zralého avokáda
½ menšího cukrového melounu
sezamová semínka

Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička červeného vinného octa
pár lístků meduňky nebo máty
mořská sůl, čerstvě mletý pepř
měsíček červené cibule

Pak choi listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Pokud jsou menší, stačí napůl. Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou z něj vydlabeme dužinu. Cukrový meloun oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme ho na kostky.
Zálivku si připravíme smícháním tekutých ingrediencí, vznikne tak hladká emulze, do které nakonec přidáme bylinku, na kostičky nakrájenou červenou cibuli, sůl a pepř. Salát jemně promícháme se zálivkou, nandáme do misek a posypeme praženým sezamem.