Zmrzlina se slaným karamelem

Celej příští tejden nás čeká děsnej hic! Nejvyšší čas připravit si záchranu, v podobě naší nejoblíbenější zmrzliny se slaným karamelem a pekanama! Věřte mi, že na týhle dobrotě nebudou zavislý jenom děti 🙂

Ingredience
Na slaný karamel:
50g másla
100g třtinového cukru
100ml 33% smetany
mořská sůl.
 
Dále potřebujeme:
450ml mléka
4 žloutky
250ml 33% smetany
2 lžíce javorového sirupu
Špetka soli
50 g pekanových ořechů
 
Začneme slaným karamelem. Do hrnce nasypeme třtinový cukr a za stálého míchání ho zahříváme na středním plameni. Nejdřív nám začne hrudkovatět, postupně se pak rozpustí a v ten moment k němu přidáme kousky másla. Cukr začne hodně pěnit a my vznikající karamel soustavně mícháme až do rozpuštění másla. Poté přidáme smetanu a opět mícháme.Ještě chvíli necháme směs probublat, odstavíme z plotny, přidáme lžičku mořské soli a karamel je hotov!
Vrátíme zpátky na plotnu a po troškách přilijeme horké mléko.
 
Část teplého karamelového mléka prošleháme se žloutky, špetkou soli a vlijeme ho zpět ke zbylé směsi v hrnci. Tu přivedeme k varu a metlou ji vymícháme do řidší pudingové konzistence. Pak hrnec odstavíme z plotny, přidáme javorový sirup, smetanu a nasekané ořechy.
Zmrzlinu nelijeme do umělohmotné nádoby, uložíme do mrazáku a po dobu 4 hodin, (každých 60 minut), ji promícháme metličkou. Tím se zbavíme zmrzlých krystalů a zmrzka je hotová 🙂