Categories Dezerty

Hruškový závin s javorovým sirupem

Posted on
Hruškový závin s javorovým sirupem

Venku zima, déšť, vlezlo. V tohle roční období miluju nakoupit si spoustu druhů pravého zeleného čaje a zalézt k televizi… 🙂 To je prostě podzim, ke kterýmu patří i hrušky a z nich si dneska uděláme skvělej závin! 🍐🥧

Ingredience:
1,5 kg zelených tvrdších hrušek
2 lžíce javorového sirupu
15g domácího vanilkového cukru /nebo 2 balení kupovaného/
1 lžička mleté skořice
4 lžíce mletých piškotů
2 balení listového těsta

Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy, přidáme javorový sirup, vanilkový cukr a vše promícháme.
Těsto vyválíme do obdélníku, polovinu posypeme 2 lžícemi mletých piškotů, rozprostřeme hruškovou směs a navrch poprášíme skořicí. Překryjeme volnou částí těsta, okraje přimáčkneme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Svrchu několikrát nařízneme nožem a v předehřáté troubě pečeme nejdříve 20 minut na 200 °C, pak snížíme teplotu na 180 C° a dopékáme 10 minut dozlatova.