Categories Dezerty

Ořechovo pistáciové Brownies

Posted on
Ořechovo pistáciové Brownies

Miluju čokoládu…děsně! Tenhle čokoládovej zázrak navíc obsahuje pistácie, a když k nim přidáte vlašský + pekanový ořechy a mletý mandle, to je pak to pravý ořechový!

Ingredience:
250 g tmavé čokolády (koupíte v Lidlu s 70% obsahem kakaa)
4 vejce
190 g másla
170g cukru
60 g hladké mouky
1 lžičku vanilkovýho extraktu
50 g jemně mletých mandlí
120 g hrubě namletých ořechů (vlašské + pekanové)
50 – 60 g nahrubo nasekaných nesolených pistácií

Rozehřejte troubu, horní i spodní pečení, teplota 180 °C. Horkovzdušnou nedoporučuji, brownies je pak vysušené a ne vláčné, jak má být. Připravte si pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 20 x 24 cm, vymažte kapkou oleje a vyložte pečícím papírem.

Zásadní věc, která dodá celému receptu dokonalost je, když ořechy i pistácie opražíte na suché pánvi nebo v troubě, asi tak dvě až tři minuty. Ty pak necháme vychladnout.
Najemno namleté mandle smícháme s moukou. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme s máslem ve vodní lázni a směs rozmícháme metličkou do hladka.

Vejce vyšleháme s cukrem, dokud hmota nezbělá a zdvojnásobí objem. Přidáme vychladlou čokoládovou směs, vanilkový extrakt a celé opatrně spojíme. Dále vmícháme mouku s mandlemi, přidáme směs ořechů a opět velmi lehce promícháme.
No a teď už jen rozetřít těsto do formy a pečeme 20 minut. Po upečení necháme Brownies odpočinout, můžeme vyndat z formy a nechat vychladnout úplně, já ho dávám ještě ve formě do lednice a nechávám uležet do druhého dne. Čokoláda uprostřed krásně ztuhne a to je pak taková lahoda, vám řeknu