Categories Bez lepku, Ostatní, Předkrmy, Snídaně

Paštika z kuřecích jater

Posted on
Paštika z kuřecích jater

Nejim paštiky. Páč jsou hořký a hnusný 😀 Jednou jsem jsem ochutnala super paštiku v Paříži, byla kachní a dokonalá! Podruhý od kámošky, ta byla plná másla a pistáciových voříšků. A ty ostatní pak už pořád jenom…. HOŘKÝ!
Včera řiká kolega v práci „Nedá si někdo paštiku, že bych jí máznul na bagetu?“
Já hladová jak větev, s vědomím, že všechny paštiky jsou hnusný, ale hlad, znáte mě… řikám „Jááá!“.
No a zešílela jsem blahem po prvním soustu. Samozřejmě se zjistilo, že tenhle jemnej skvost je z dílny Romana Vaňka a připravit ho trvá ani ne půl hoďky.
Doma se po ní můžou utlouct a máma prohlásila, že paštiku už NIKDY nekoupíme 😀

    Ingredience:
500g kuřecích jater
✔1 stroužek česneku
✔1 střední cibule
✔300g másla
✔2 snítky rozmarýnu
✔sůl a čerstvě mletý pepř
✔50g vychlazeného másla

Játra opláchneme a zbavíme blanek i tuku. V rendlíku rozehřejeme máslo. Když začne pobublávat, hodíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky a česnek, rozmáčknutý plochou stranou nože. Zamícháme a přidáme lístky rozmarýnu. Minutku restujeme a přihodíme kuřecí játra /nijak jsem je nekrájela/. Vše osolíme, opepříme, promícháme, teplotu stáhneme na mírný oheň a 15 minut vaříme, za častého míchání. Pak ještě teplou směs postupně dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixujeme do hladka. Nakonec přidáme na kousky nakrájené studené máslo, dosolíme a závěrečně promixujeme.
Vznikne vám dokonale jemná paštika, bez hořkýho „ocásku“, do který si můžete dát třeba brusinky, pistácie nebo posekaný mandle, jako já 🙂