Když jsem kdysi dostala ochutnat tatarák poprvé, s brekem jsem se ptala mámy, jestli jsme tak chudý, že musíme jíst syrový maso 😀 😀 Netušila jsem, že nic dražšího prakticky neexistuje 🙂 Hovězí svíčková ale nemusí nutně stát bambilión. Stačí navštívit parádní řeznictví v Braníku , a pořádnej tatarák vás vyjde asi na stovku 🙂 Já ty kluky branický mám moc ráda. Můžete bejt úplnej lajk a oni vám spolehlivě doporučí a poradí to nejlepší, stačí se svěřit, co se chystáte uvařit. Maso mají z českých farem, čerstvost na vás křičí z pultu a je vidět, že se o svůj kumšt skvěle starají! Jo a úsměv? Ten je u nich samozřejmostí!
Ingredience:
200g hovězí svíčkové
1 žloutek
1/2 cibule nebo velká šalotka
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky sladké mleté papriky
špetka pálivé papriky
špetka drceného kmínu
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce Heinz kečupu
1 lžička worcestru
1 lžička kaparů /vynechte, jestli je nejíte 🙂 /
sůl
Světlá bageta nebo chleba na topinky, olej
česnek.
Maso nakrájíme na tenký nudličky, a pak – velmi ostrým nožem – na malinkatý kousíčky. Určitě maso nemelte, nechcete z toho mít karboše, žejo 🙂 Občas použiju spodní díl tyčovýho mixéru – nádobku s nožema a kostky masa v něm lehce nasekám. Vznikne vám tak masová koule, kterou zpracujete do požadovaného tvaru a uprostřed uděláte důlek na žloutek.
Cibuli nebo šalotku nasekáte najemno, přidáte ostatní ingredience a důkladně vše vidličkou spojíte. Nakonec můžete ještě kápnout trochu kvalitního olivovýho oleje.
A hotovo. Už jen udělat topinky a můžete servírovat dobrotu, která je super třeba jako pohoštění na večírcích nebo oslavách.