Hele, já nevim… dva měsíce umíráme vedrem, eště včera se pomalu nedalo dejchat a najednou lup… 17 stupňů! Co s tim… můžu pustit topení, anebo… si uvařim parádní Chilli con carne! A to nejlepší se musí vařit s čokoládou, pomalu a dlouho Ale nebojte, nemusíte u něj stát věčnost, jako u guláše… tohle je vlastně na přípravu úplná sranda.
Ingredience:
500g mletého hovězího masa
1 lžíce oleje
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 konzervy sekaných rajčat
2 konzervy červených fazolí
1/2 lžičky římského kmínu
400ml hovězího vývaru
1 chilli paprička /dávám vždycky víc, vždyť je to Chilli! /
3 kostičky čokolády na vaření
sůl, pepř
koriandr
zakysaná smetana
cca 100g goudy
Na oleji zpěníme cibulku, česnek, římský kmín a přidáme mletý maso, který za stálýho míchaní restujeme, dokud nevyvaříme veškerou šťávu až na tuk. Osolíme, opepříme, pak přihodíme sekaný rajčata, fazole, čokoládu a chilli papričku. Zalijeme vývarem, vše promícháme, přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a v přiklopeným hrnci vaříme alespoň 2 hodiny. 3 hoďky, pokud na to máte čas a chcete mít Chilli naprosto dokonalý Každou hoďku směs promícháme a dílo je hotovo! Podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem, troškou sýru a třeba bagetou, rýží, chlebem, nebo jen tak