Categories Dezerty

Nejjemnější Tiramisu

Posted on
Nejjemnější Tiramisu

img_9566
Vůbec nevim, proč jsem si na tenhle báječnej italskej dezert tak dlouho netroufala. Příprava je přitom snadná a výsledek fantastickej! Navíc, když trefíte v Lidlu na italský tejdny a mascarpone pořídíte skoro za pusinku, není co řešit 🙂

Ingredience:
5 vajec
5 lžic třtinovýho nebo kokosovýho cukru
500g mascarpone / zkoušela jsem nahradit vším možným, neni to ono, věřte mi 🙂 /
1 balení cukrářských piškotů, nejlépe Savoiardi / Lidl má bezvadný/
1 šálek silnýho kafe – nejlíp z presovače nebo zalitýho dobrýho „turka“ .
2 víčka Amaretta…jsou to asi dva malý panáky /taky Lidl/
Kvalitní kakao na posypání

Do jedný misky oddělíme žloutky, do druhý bílky. Bílky vyšleháme do tuha a žloutky ušleháme s cukrem do hustý pěny, do který pak metlou zašleháme mascarpone. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný bílky a krém je hotovej 🙂 Sranda, co?

img_9543  img_9545 img_9549
Uvaříme si hrnek silnýho kafe, vylijeme do misky, přidáme do něj Amaretto a necháme trochu vychladnout. Piškoty v kávě namáčíme asi tak vteřinku z obou stran a skládáme do připravenýho pekáčku nebo zapejkací misky. Na piškoty přijde polovina krému, a zase vrstva namočených piškotů. Končíme krémem a celý to posypeme kvalitním kakaem.

img_9552 img_9556 img_9559
Teď naposledy mi zbyly plátky mandlí, tak jsem je hodila nasucho opražit na pánev a nakonec přidala lžíčku cukru na zkaramelizování. Touhle křupavou dobrotou jsem Tiramisu posypala.Taky strašně dobrý 🙂

img_9573