Categories Hlavní jídla

Steaky v kávové marinádě

Posted on
Steaky v kávové marinádě


A ještě tu kávovou dobrotu ☕

Ingredience pro 4 osoby:
4 steaky z vysokýho roštěnce, po 250g
Extra panenskej olivovej olej
Marináda:
1 lžička římskýho kmínu, opraženýho na pánvi
15g namletý zrnkový kávy
¼ lžíce chilli
¾ lžičky uzený nebo sladký papriky
Špetka mořský soli a čerstvě mletýho pepře

Postup:

Římskej kmín opražíme nasucho v pánvi, roztlučeme v hmoždíři a smícháme spolu s namletou kávou a zbylým kořením. Do steaků, důkladně potřených olejem, vetřeme tuto marinovací směs, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme asi 20-30 minut odpočívat při pokojový teplotě.

Po půl hoďce je kafem provoněná flákota připravená ke grilování. To trvá asi 8-10 minut, když chcete mít maso středně propečený. Během rožnění steaky jednou otočíme a po sejmutí z grilu, je před podáváním, necháme asi 3-4 minuty odpočinout, než do nich zakrojíme.

Cejtíte taky tu vůni? 🙂