Categories Ostatní, Snídaně, Vegetariánské

Hamburgrové housky

Posted on
Hamburgrové housky

Zatím nejlepší housky na hamburgery, co jsem pekla, byly ty parmazánový.
Vlastně jsou to nejlepší housky, co jsem pekla, vůbec 🙂 Báječný třeba k polívce, obložený nebo zkrátka samotný 🙂

Množství: 14 bulek
Doba přípravy: 3h, včetně kynutí.
Ingredience:
500 g hladký mouky
180 ml vlažný vody nebo mléka
30 ml olivovýho oleje nebo másla
30 g droždí
25 g cukru
2 vejce  (130 g)
10 g soli
150g  parmazánu
Vejce na pomašlování
100g rozpuštěnýho másla, ve kterým se budou bulky „koupat“ před posledním kynutím

Pokud máte domácí pekárnu, dejte do ní všechny ingredience /nejdřív tekutý, pak sypký/, kromě parmazánu, a zvolte program „Těsto“ Po chvíli hnětení přidejte parmazán a další přísady a nechte těsto vykynout.
V opačném případě nasypte mouku do mísy, doprostřed udělejte důlek, kam nalejete vlažnou vodu či mléko, s rozmíchaným droždím a cukrem. Vše promíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat. Pak přidejte olej, sůl a vejce a hnětete, dokud není těsto hladký. Nakonec přimíchejte nastrouhaný parmezán.
Těsto přikryjte utěrkou a já ho zpravidla dávám kynout do peřin 🙂 Asi hodinku ho nechte v teple.
Vykynutý těsto vyklopíme na vál, rozdělíme asi na kousky, po 70 gramech, ze kterých tvoříme válením bochánky.

IMG_5759 IMG_5760

Plech si vysteleme pečícím papírem a bochánky na něj naklademe tak, aby okolo sebe měly dost prostoru, při druhým kynutí se ješte jednou nafouknou. Po dokončení všech bochánků, je vykoupeme v rozpuštěném vlahém másle a necháme asi 20 minut odpočívat pod utěrkou.

IMG_5772 IMG_5775

Rozpálíme si troubu na 220 stupňů, bulky potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat sezamem a pečeme 10-12 minut dozlatova.

IMG_5779 IMG_5780

Po upečení houstičky vyndáme na mřížku a snažíme se je nesežrat eště horký 😀 Teda vy se snažte…my to dávno vzdali 😀

IMG_5787

1 comment